Safranisaiad martsipaniga

Eelmisel aastal leidsin ühe hea safranisaiade retsepti, saiad jäid mõnusalt pehmed ning mitte üleliia magusad. Originaalretsepti koguse tegin pooleks ning tulemus oli 12 suurt saiakest. 

Safranisaiad martsipaniga (12 tk)

Eelkergitusega pärmitainas:

2,5 dl piima
25 g pärmi
0,5 g safranit
260 g nisujahu

Sega safran piimaga. Soojenda safranipiim käesoojaks, murenda sisse pärm ning lahusta. Vala sisse sõelutud jahu ning sega läbi. Lase rätiku all soojas kohas kerkida 15-20 minutit.

Siis sega juurde

1 dl suhkrut
1 g soola
160 g jahu
75 g toasooja võid

Sõtku tainast masinaga umbes 20 minutit. Siis pane uuesti rätiku alla puhkama tunniks ajaks.

Martsipanitäidis:

125 g riivitud martsipani
1 spl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
60 g toasooja võid

Sega kõik ained kokku määritavaks massiks.

Rulli tainas jahusel tööpinnal ristkülikukujuliseks (u 0,5 cm paksuseks). Määri peale täidis, keera tainas rulli. Lõika diagonaalsed tükid. Vajuta keskele käeseljaga lohk (nagu soome korvapuustidel).




Lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning lase puhata umbes 40 minutit. Määri munamäärdega (1 muna+ veidi külma vett klopitud koos). Küpseta 200-220 kraadi juures, kuni on kuldpruunid.

Minu saiakesed kerkisid kaunilt, ent kui tahtsin hakata neid munaga määrima, siis kukkus plaat plärtsti õnnetult maha. Õnneks saiad jäid küpsetuspaberi peale, lömmis nad olid, aga ahjus kerkisid siiski uuesti päris ilusaks.

Soojalt parimad!


Comments

Popular Posts