Peedi-šokolaadibrownie
Sügisel tekkis hirmus tahtmine proovida teha midagi peedist. Ma enam ei mäleta, kuidas selle imehea brownie retseptini jõudsin, ent mul on hea meel, et seda tegin, sest see kook on üks mu lemmikuid. Peet koos šokolaadiga on suurepärane kombinatsioon!
250 g keedupeeti, peenelt riivitud
100 g tumedat šokolaadi
70 g võid
60 g täisterakaerajahu
15 g kakaod
2 muna
80 g muscovadot
50 g valget suhkrut
peotäis rosinaid
peotäis hakitud metspähkleid
1 tl küpsetuspulbrit
vanilli
Haki pähklid. Sulata või koos šokolaadiga. Sega kokku jahu vanilli, kakao ja küpsetuspulbriga. Vahusta munad suhkruga, nirista vahustades juurde parajalt jahtunud või-šokolaadisegu. Sega spaatliga tainasse riivitud peet. Järgmisena sega sisse jahusegu ning viimasena rosinad ja pähklid. Vala küpsetuspaberiga vooderdatud vormi, minul oli selleks keraamiline 27x21 cm ahjuvorm. Küpsetada 180 kraadi juures 35 minutit. Brownie peab seest jääma veidi niiske. Lase jahtuda, naudi vahukoorega.
Comments
Post a Comment