Pommumoussaka

Antud retsept on mõeldud tegemiseks 16x24 cm ahjuvormis.


Pommumoussaka

2 suurt pommut
500 g lamba- või segahakkliha
400 g purustatud tomateid
paar küünt küüslauku
maitse järgi:
riivitud muskaati
jahvatatud kaneeli
jahvatatud nelki
oreganot
soola
musta pipart

Vale-bešamellkaste:
3 dl riivjuustu (nt cheddar)
3 dl creme fraiche'i
1 muna

Viiluta pommu pikkupidi umbes 0,5 cm paksusteks viiludeks. Lao ahjupaadile, määri oliivõliga ning küpseta 200 kraadi juures, kuni on kenasti pehme.

Samal ajal keeda valmis tomatikaste. Pruunista hakkliha, lisa peenelt tükeldatud küüslauk, maitseained ning purustatud tomatid. Hauta mõnikümmend minutit.

Vormi põhja tõsta õhuke kiht kastet, selle peale laota pommuviilud, siis uuesti kaste ja pommuviilud. Kõige pealmiseks kihiks peab jääma tomatikaste. Selle peale vala vale-bešamellkaste (kokkusegatud riivjuust, creme fraiche ja muna) ning küpseta 175 kraadi juures 45 min kuni 1 tund. Ahjust võttes lase umbes 10 minutit taheneda, siis on teda kergem lõigata.

Comments

Popular Posts