Keedutaignarull toorjuustukreemi ja marjadega


Retsept hakkas mulle kunagi silma Koogimeistri FB-grupis ja tundus nii huvitav, et panin ta kirja. Sellest kogusest jagub ühe ahjuplaaditäie tegemiseks. Keedutaigna tegemiseks aja keema vesi, või, sool, seejärel vala sisse jahu ning sega puulusikaga, kuni tekib taignatomp, mis lööb potiservadest lahti. Lase veidi jahtuda või pane kohe köögiabilisse ning see tööle koos reketikujulise otsikuga. Lase veidi mikserdada, siis jahtub tainas kiiremini. Hakka ükshaaval mune lisama. Määri tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, pritsi pritskotist peale muster (nupud, sik-sakid vms), saputa käega peale veidi külma vett ning pista ahju 230-250 kraadi juures. Küpseta, kuni tainas on muutunud kuldpruuniks. Jahuta.
Täidise jaoks vahusta kõik ained koos, määri peale nii, et ülemisest servast jääb umbes 5 sentimeetrit täidisest vabaks. Puista peale külmutatud marjad ning keera rulli nõnda, et servakoht e õmblus jääb rulli alla. Säilita külmkapis.

Keedutaignarull toorjuustukreemi ja marjadega

Keedutaigen:
345 g vett
100 g võid
0,5 tl soola
180 g jahu
4 muna

Täidis:
110 g toorjuustu
230 g rõõska koort
0,5 dl suhkrut
vanilli

Täidisele puistamiseks:
hapukaid marju (sõstrad, vaarikad vms)

Comments

Popular Posts