Kohupiimakorbid
Need kohupiimakorbid olid nii head! Täidisesse pandud rosinad ja
apelsin lisasid juurde veidi jõuluhõngu ning muutsid nad vastupandamatuks. Sellest kogusest tuli välja 14
korpi.
Kohupiimakorbid (14 tk)
Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
1 tl roosat soola
450 g jahu
100 g toasooja võid
Täidis:
250 g kohupiima
75 g suhkrut
4 spl hapukoort või türgi jogurtit
0,25 apelsini riivitud koor
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
peotäis rosinaid
kui täidis jääb liiga vedel, lisa juurde supilusikatäis jahu
Valmista pärmitainas: soojenda piim käesoojaks, murenda sisse pärm ning lahusta täielikult. Sega sisse suhkur, sool, sõelutud jahu ning viimasena toasoe või. Sõtku umbes 20 minutit. Lase kerkida kuskil tund aega. Jaga tainas 60-grammisteks tükkideks ning pallita need (tee käsi jahuseks ning suru tükk peopesa all pöidla abi kasutades ringjate liigutustega pallikeseks). Lase plaadil kerkida umbes pool tundi. Vajuta väikese joogiklaasi põhjaga kuklitele sisse süvend. Süvendisse pane sisse kohupiimatäidist. Määri servad munamäärdega ning küpseta korpe ahjus 250 kraadi juures 15 minutit.
Kohupiimakorbid (14 tk)
Tainas:
2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
1 tl roosat soola
450 g jahu
100 g toasooja võid
Täidis:
250 g kohupiima
75 g suhkrut
4 spl hapukoort või türgi jogurtit
0,25 apelsini riivitud koor
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
peotäis rosinaid
kui täidis jääb liiga vedel, lisa juurde supilusikatäis jahu
Valmista pärmitainas: soojenda piim käesoojaks, murenda sisse pärm ning lahusta täielikult. Sega sisse suhkur, sool, sõelutud jahu ning viimasena toasoe või. Sõtku umbes 20 minutit. Lase kerkida kuskil tund aega. Jaga tainas 60-grammisteks tükkideks ning pallita need (tee käsi jahuseks ning suru tükk peopesa all pöidla abi kasutades ringjate liigutustega pallikeseks). Lase plaadil kerkida umbes pool tundi. Vajuta väikese joogiklaasi põhjaga kuklitele sisse süvend. Süvendisse pane sisse kohupiimatäidist. Määri servad munamäärdega ning küpseta korpe ahjus 250 kraadi juures 15 minutit.
Comments
Post a Comment