Kohupiimakorbid

Need kohupiimakorbid olid nii head! Täidisesse pandud rosinad ja apelsin lisasid juurde veidi jõuluhõngu ning muutsid nad vastupandamatuks. Sellest kogusest tuli välja 14 korpi.


Kohupiimakorbid (14 tk)

Tainas:

2,5 dl piima
25 g pärmi
100 g suhkrut
1 tl roosat soola
450 g jahu
100 g toasooja võid

Täidis:

250 g kohupiima
75 g suhkrut
4 spl hapukoort või türgi jogurtit
0,25 apelsini riivitud koor
1 tl vanillisuhkrut
1 muna
peotäis rosinaid
kui täidis jääb liiga vedel, lisa juurde supilusikatäis jahu

Valmista pärmitainas: soojenda piim käesoojaks, murenda sisse pärm ning lahusta täielikult. Sega sisse  suhkur, sool, sõelutud jahu ning viimasena toasoe või. Sõtku umbes 20 minutit. Lase kerkida kuskil tund aega. Jaga tainas 60-grammisteks tükkideks ning pallita need (tee käsi jahuseks ning suru tükk peopesa all pöidla abi kasutades ringjate liigutustega pallikeseks). Lase plaadil kerkida umbes pool tundi. Vajuta väikese joogiklaasi põhjaga kuklitele sisse süvend. Süvendisse pane sisse kohupiimatäidist. Määri servad munamäärdega ning küpseta korpe ahjus 250 kraadi juures 15 minutit.

Comments

Popular Posts